Bekijk de nieuwste reeks van Zeppe & Zikki!

Hi friends!

Heb je ook al zo genoten van onze nieuwste reeks? Dan hebben wij goed nieuws, want je kan ze hier altijd herbekijken. Wihoo! De sympathieke zebra en schildpad willen in dit vierde seizoen opnieuw op een toffe en humoristische manier bewustvorming en gedragsverandering rond verkeersveiligheid bewerkstelligen. Zo trekken ze opnieuw samen de weg op en komen ze daar allerlei gevaren tegen. Die proberen ze op een originele, vaak ongewone manier te omzeilen of te vermijden, wat voor knotsgekke situaties zorgt.

Zeppe & Zikki zijn - naast de centrale figuren in deze reeks – ondertussen uitgegroeid tot de boegbeelden van heel wat sensibiliseringscampagnes rond veilig verkeer. Zo roepen de twee animatiepoppen heel Vlaanderen op tot meer “Respect!” op de weg.  Zwakke of sterke weggebruiker, dat doet er niet toe. Wat belangrijk is, is dat iedereen rekening houdt met elkaar.

Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits ondersteunt Zeppe & Zikki: “Het blijft enorm belangrijk om zowel kinderen als hun ouders bewust te maken van de gevaren in het verkeer. Zeppe & Zikki slagen er goed in om dit op een humoristische, maar toch geloofwaardige manier te doen en het goede voorbeeld te geven. We blijven dit initiatief dan ook heel graag ondersteunen”.

De vorige seizoenen van Zeppe & Zikki hebben ondertussen al meer dan 2 miljoen kijkers bereikt en er hebben zich tussen de start van Zeppe & Zikki in 2008 en vandaag al meer dan 80 000 Vlamingen via de website van Zeppe & Zikki geëngageerd voor meer verkeersveiligheid.

Hieronder vinden jullie alvast alle afleveringen van Reeks 4:

- Kung Fu Zikki: Maak kennis met Kung Fu Zikki. Hij kan door muren lopen en zichzelf onzichtbaar maken. Maar kan hij ook zonder helm op, met zijn hoofd een balk doormidden klieven? Kung Fu Zikki gaat de uitdaging aan.

- Game Over: Zikki heeft een nieuwe megacoole game. Zo cool dat hij alles om zich heen helemaal vergeet. Maar hierdoor brengt hij iedereen in gevaar. 

- Auto fun: Lange autoritten kunnen zo saai zijn. Gelukkig heeft Zikki een heleboel knotsgekke ideeën voor spelletjes in de wagen. 

- Team Z: Zeppe & Zikki gaan stunten op de fiets. Ze rijden samen naar het park. Maar Zikki kan niet wachten en wil zijn stunts al op straat showen. 

- Quiz: Zeppe & Zikki spelen mee met een quiz. Wie kent de meeste juiste antwoorden? 

- Eén blikje: Wat kan één blikje op straat nu kwaad. Niet cool! vindt Zeppe. Wat als iedereen er zo over denkt? 

- Rood groen: Rode tovenaar Zeppe en groene draak Zikki hebben nog één sticker nodig voor hun album. Snel, snel naar de winkel! 

- Piraten!: Kapitein Zeppe en matroos Zikki willen een mega groot zandkasteel bouwen op het strand. Onderweg is het wel opletten voor de kusttram! 

- Fietspad: Waarom krijgen auto’s op de weg veel meer plaats dan fietsers? Zikki is hier niet mee akkoord. Zeppe wil hem nog tegenhouden, maar het is al te laat. 

- Anders: Op de fiets draagt iedereen dezelfde helm en hetzelfde fluo hesje. Daar moet volgens Zikki dringend verandering in komen. 

- Glad ijs: Wiehoo! Het heeft gesneewd en het voetpad vormt nu de ideale glijbaan. Zeppe & Zikki laten hun strafste glijstunts zien. Als dat maar goed afloopt! 

- Zirri: Hier is Zirri, de redder in het verkeer. Maar Zirri zijn acties zijn niet zo veilig. Zijn maatje Zeppe toont hem hoe het wel kan.