Video: #iedereenfluo
#iedereenfluo
Uw video is aan het laden...

#iedereenfluo

Zaterdag 30 oktober lanceerden Zeppe & Zikki samen met minister van mobiliteit Lydia Peeters hun gloednieuwe campagne om het dragen van fluorescerende kledij te promoten.

 

De dagen worden steeds korter waardoor het alsmaar vroeger donker is. Zichtbaar zijn in het verkeer is dus meer dan ooit van levensbelang. Meer dan 1 op 4 voetgangersslachtoffers valt in het donker, het dragen van fluo zou dit hallucinante cijfer kunnen helpen reduceren.

 

Misschien heb je Zeppe & Zikki al op  de affiches langs de snelwegen in  spot  of in de krant gezien? De boodschap is duidelijk: draag fluo! Het merkwaardige is dat we graag opvallen. Overal willen we gezien worden, denk maar aan social media, op school, bij vrienden... maar in het verkeer? Daar denken we niet gauw aan. Het is niet “hip” om fluo te dragen. En daar willen onze verkeershero’s samen met jou verandering in brengen!

 

 Nog enkele fluo-weetjes:  

  • Fluo dragen in het verkeer zorgt ervoor dat de zichtbaarheid voor aankomend verkeer in het donker maar liefst verdrievoudigt en reikt tot op 150 meter. 

  • Zichtbaarheid en “gezien worden” blijft een belangrijke factor om ongevallen te vermijden

  • Wanneer je donker gekleed bent, bedraagt de afstand vanwaar automobilisten je kunnen zien slechts 20 meter, met licht gekleurde kleding ongeveer 50 meter. Fluohesjes zorgen voor meer zichtbaarheid op grote afstand, zodat automobilisten hun gedrag kunnen aanpassen en ongevallen vermeden worden.