Over

Op 27 oktober 2008 verschijnen ze voor het eerst op het scherm op VTM: een zebra en een schildpad, Zeppe & Zikki. In de tv-reeks beleven ze hilarische avonturen in het verkeer. Om risico’s op de weg te vermijden of te overwinnen, bedenken ze telkens weer originele oplossingen die evenwel niet altijd het juist effect hebben. Dit olijke duo is in geen tijd uitgegroeid tot de Vlaamse boegbeelden voor meer verkeersveiligheid. Met hun avonturen waarbij humor wordt gekoppeld aan kwaliteitsvolle inhoud, sluiten Zeppe & Zikki aan bij de belevingswereld van kinderen en dezen raken aldus vertrouwd met de verkeersomgeving.

Zeppe & Zikki

De rode draad doorheen het verhaal zijn de uitdagende, hyperactieve schildpad en de behoedzame, relativerende zebra. De onderliggende boodschap doorheen de verhalen is: draag zorg voor jezelf en de ander. Op een humoristische manier trekken beiden vrolijk door het verkeer en passen ze hun gedrag aan naargelang de verkeerssituatie. Er is heel bewust gekozen voor een erg humoristische aanpak. Zonder vermanend vingertje en grappig beleefd door poppen is de impact van de boodschap veel groter. De reeks is in eerste instantie gericht naar kinderen uit de lagere school, maar de reeks is daarnaast zeker ook gericht naar ouders die als eerste het goede voorbeeld moeten geven.

De zender heeft een beroep gedaan op pedagogen en op een verkeerspsycholoog van de Vlaamse overheid om de boodschap mee vorm te geven. Zeppe & Zikki is geen vrijblijvend entertainment.

Vlaams Toptalent

Voor de creatie van deze reeks werd er beroep gedaan op Vlaams toptalent. Voor de stemmen van Zeppe & Zikki werden Tania Kloek en Michaël Pas geëngageerd. Beide rasacteurs waren meteen gewonnen om hun medewerking te verlenen aan het project.

Tania Kloek: “Hoe kan ik als mama van drie kids neen zeggen tegen een project rond verkeersveiligheid? Toen ze me hiervoor vroegen, heb ik geen seconde moeten twijfelen. Naarmate het productieproces verder verliep, was ik nog enthousiaster dan in het begin. Dit is echt een zeer knap en nuttig project. Bovendien zijn Zeppe & Zikki twee zeer leuke, coole, hippe en herkenbare figuren. De kinderen gaan ze ongetwijfeld snel in hun hart sluiten.

Michaël Pas: “Ik vind dit een zeer originele en plezierige manier om een nuttige boodschap te brengen. Zeppe & Zikki zijn bovendien heel herkenbaar: Zeppe is het kind dat je wil dat jouw kind is en Zikki is het kind dat je hebt.

Meest bekeken

Fluo

Fluo | Met De Romeo’s | reeks 6.
Zeppe & Zikki proberen De Romeo’s te overtuigen om samen een nieuw groepje op te richten. De tijd van grote hits is aangebroken!

Bekijken

Agressie

Agressie | Met Jeron Dewulf en Christophe Stienlet | reeks 6.
Zeppe & Zikki en Jeron zijn op weg naar een match van de Rode Duivels. Maar Zikki vindt dat het best wat sneller mag gaan.

Bekijken

Overkop

Overkop | Met Sieg Dendoncker | reeks 6.
Zeppe & Zikki zijn onderweg met hun held Sieg Dendoncker. Zikki droomt van een crazy 28-keer-overkop-baan. Hopelijk vergeet niemand zijn helm.

Bekijken

Volg jij Zeppe & Zikki al?

Mis niets van de laatste fratsen van Zeppe & Zikki! 
De laatste nieuwtjes en de leukste wedstrijden, je komt ze als eerste te weten via de facebook- en instagrampagina van Zeppe & Zikki.

Nieuwe reeks

In 2022 wordt een nieuwe reeks opgenomen en uitgezonden.  Zie onze nieuwspagina voor meer info.